تبلیغات
آموزگار مطالعات اجتماعی - کشاورزی در ایران
آموزگار مطالعات اجتماعی
 
تاریخ : یکشنبه 29 شهریور 1394 | نویسنده : شهناز نادری

ایران نخستین کشور دنیاست که در آن کشاورزی و زراعت آغاز گردیده‌است.[۱] تقریباً یک سوم زمین‌های ایران قابلیت کشاورزی را دارند اما به دلیل خاک نامرغوب و نامناسب بودن توزیع آب در بیشتر نواحی، در اکثریت زمین‌های قابل کشت در ایران کشت و زرعی انجام نمی‌شود. فقط ۱۲٪ از وسعت ایران تحت عملیات کشاورزی می‌باشند (شامل باغات، تاکستان‌ها و زمین‌های قابل کشتکاری) اما کمتر از یک سوم از زمین‌های قابل کشتکاری تحت آبیاری بوده و مابقی تحت کشاورزی خشک می‌باشند. شمال و شمال‌غرب ایران دارای خاک حاصلخیز هستند.

ایران در زمینه کشاورزی و باغداری، در خصوص برخی تولیدات دارای رتبه‌های بالایی است. بنا بر آمار سال ۲۰۰۷، این کشور در تولید خیار در جهان دارای مقام دوم،[ بادام مقام چهارم، سیب مقام پنجم گیلاس سوم، انجیر مقام سوم، پسته مقام اول،طالبی مقام چهارم، گردو مقام چهارم، زردآلو مقام دوم، خرما مقام دوم، نخود مقام چهارم، هندوانه مقام پنجم، می‌باشد.

رتبه‌های تولید محصولات کشاورزی

رتبه جهانی

رتبه ۱ در تولید: زعفران، پسته، خاویار، زرشک، میوه توتی انار

رتبه ۲ در تولید: زرد الو، خرما

رتبه ۳ در تولید: هندوانه، گیلاس، طالبی، سیب، خیار


رتبه ۴ در تولید: گوسفند، میوه جات، به، پشم، بادام، گردو

رتبه ۵ در تولید: سبزیجات، رازیانه، نخود

رتبه ۶ در تولید: آجیل، شیر گاو، گوجه فرنگی

رتبه ۷ در تولید: انگور، پیاز، آلبالو، کیوی، شیر گوسفند

رتبه ۸ در تولید: ادویه جات، هلو، نارنگی، لیمو (زرد و سبز)، پرتقال، شیر بز، کدو، کدو تنبل، خرچه (میوه‌ای که در آذربایجان غربی می‌روید) رتبه ۹ در تولید: عدس

رتبه ۱۰ خرمالو، چای، عسل




VPN setup

قالب وبلاگ

دانلود رایگان